Publicerat den

Vårda din bil i Norrköping

Många glömmer medvetet eller omedvetet bort att tvätta sina bilar och särskilt efter en lång vinter ser man många smutsiga fordon i trafiken. Att vårda sin bil är inte bara en visuell handling, det förlänger även livslängden på en bil. På vintern stänker slask upp med frätande ämnen och salt och det är även dåligt för lacken om smutsen gror in tillräckligt länge.

Efter vintern behövs en rejäl tvätt

Så efter de långa mörka månaderna med mängder av salt och smutsigt slask som stänkt upp under och på bilen, lönar det sig att göra en ordentlig genomgång. Man kan med fördel anlita rekond norrköping som erbjuder en helhetslösning. Rekond är just en helhetslösning för att vårda en bil och inte bara lacken får nytt liv. Det är inte enbart efter en lång vinter man bör tvätta bilen, utan tvättning bör ske över hela året. En rekond genomgång är dock inte nödvändigt varje månad, men det är smart att upprätthålla vården som en rekond firma kan erbjuda dig.

Vad ingår i en rekond för bilvård?

Det skiljer sig ofta på om man tar en ”hel” eller ”halv” rekond och olika firmor kan benämna dessa varianter olika. Den största skillnaden brukar vara att om man tar det något dyrare alternativet ingår även att motorrummet tvättas och dammsugning. En rekond brukar innehålla

  • Motortvätt
  • Polering/Vaxning
  • Dammsugning
  • Fönsterputsning
  • Avtorkning även invändigt och alla däck.

Det kan som sagt skilja sig en bit åt, vad som utförs men nästan alla erbjuder en helhetslösning som i princip tvättar och putsar upp allt som går. Man kan även få hjälp att åtgärda mindre repor, stenskott, kemtvättning av stolsklädsel, behandlingar av lister och luktsanering om den förra ägaren exempelvis rökt i bilen. Lacken utvändigt blir naturligtvis tvättad med noggrannhet och vid en rekond lägger man alltid ett fint lager vax som kommer att skydda bilen för nästan ett år framåt och låta smutsigt stänk- och regnvattnet lättare glida av bilen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *