Publicerat den

Stambyte i Stockholm

Ett stambyte är något som inte görs särskilt ofta, men som kan vara väldigt avgörande för din boendesituation. Om du märker att vattenrören i din lägenhet börjar spricka kan det vara en bra idé att ringa https://stambytestockholm.eu/ för vidare hjälp. Vad är då ett stambyte? För de som inte vet innebär ett stambyte att alla rör som transporterar vatten till och från lägenheterna byts ut. Om ett stambyte inte görs när rören riskerar att spricka kan det ställa till stor förödelse med översvämningar som resultat när dessa väl spricker.

Stambyte I Stockholm är ett företag som specialiserar sig på stambyten. Då de flesta rör som leder vatten till lägenheter sitter i både väggar och golv måste man göra omfattande byten där man får riva stora delar av badrummen och sedan bygga om dem igen när alla rören är utbytta. Detta byte kommer även att påverka ditt kök. Oftast sitter dessa rör ihopkopplade med vattenledningarna i badrummet. Kostnaden för ett stambyte är dyr och därför drar sig många fastighetsägare för att göra detta.

Ett stambyte kan också ställa till det för eventuella lägenhetsförsäljningar. Det är mäklarens ansvar att informera intressenter som kommer för att titta på objektet, om ett eventuellt stambyte kommer att göras inom kort. Det är inte alla som vill köpa en lägenhet där stambyte ska göras. Har man däremot tänkt att man ska renovera lägenheten ändå, kan det vara en bra idé att vänta med detta tills bytet är gjort. Annars finns risken att man måste förstöra ett nyrenoverat badrum och kök för att ett stambyte måste göras.

Du behöver inte flytta under den period stambytet görs. Däremot underlättar det för dig då badrummet kommer att vara en byggarbetsplats. Provisoriska toaletter och duschar kan sättas upp i lägenheten eller utomhus. Att svara på hur långt tid ett stambyte tar är svårt, men räkna med upp till 6 till 10 veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *