Publicerat den

Snygga och funktionella badrum

Badrummet är kanske inte det rum där man spenderar mest tid när man är hemma, men det är icke desto mindre ett rum som många gärna vill ha fräscht och fint. Badrum ställer höga krav på såväl funktion och säkerhet, som kvalitet och utseende. Ofta är dessutom ytan man har att röra sig med relativt liten och det gäller att tänka smart när det kommer till planeringen av ett badrum. Något som dock kan vara lättare sagt än gjort många gånger. Det finns en uppsjö av både material och inredning att välja mellan och det kan kännas nästan omöjligt att bestämma sig. Men ett tips är att låta det ta tid. En badrumsrenovering är trots allt en så pass omfattande och kostsam investering, att det är värt att tänka ett varv extra tills valen känns 100% rätt.

Nytt badrum är alltid en bra investering

Det är ingen hemlighet att badrumsrenoveringar kostar en hel del. Dels är inredningen dyr, men det ställs också helt andra krav på standarden i ett badrum i form av t.ex. underlag, våtrumsanpassade elinstallationer och för våtrum godkända tätskikt. Jobbar man inte i branschen själv blir det dessutom nödvändigt att anlita en professionell byggfirma med rätt kompetens.

Men trots prislappen är en badrumsrenovering ändå alltid en bra investering. Rätt utfört och med bra material av hög kvalitet, är det dessutom en renovering som håller riktigt länge och sällan behöver göras om på många år. Ett fräsch badrum höjer också värdet på en bostad och är inte sällan en avgörande fråga för många intressenter vid ett bostadsköp.

Anlita en proffsig plattsättare

 Oavsett om man föredrar en sober stil med lyxig och sval marmor i sitt badrum, eller kanske mer åt Tusen och en natt-hållet med färgstarkt Marrakech-kakel – är det alltid bra att anlita en plattsättare när det är dags för kakel och klinker. Det kanske inte ser så svårt ut, men faktum är att det kan vara en riktigt klurig konst att såväl kakla som foga så att det blir riktigt bra. Duktiga plattsättare finns det gott om och genom en snabb sökning på nätet hittar man snabbt en i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *