Publicerat den

Rekordvarm sommar i Sverige

Den här sommaren är den varmaste i Sverige på flera år, enligt meteorologerna. Väderprognoser visar att temperaturen legat på mellan 25 – 30 grader stabilt sedan i slutet på maj. Ett närmast tropiskt klimat har gjort att marknaden för solskydd och markiser har exploderat.

Har man inte haft markiser tidigare så kan det vara svårt att veta vilken variant man ska välja. Det finns många varianter på marknaden och eftersom att markiser i regel är rätt dyra så är det med fördel man gör sin hemläxa. I den här posten så kommer vi kolla närmare på några utav de vanligaste markiserna och dess för & nackdelar. Förhoppningen är att du efter att ha läst den här artikeln ska känna att du har lite mer koll inför ditt inköp av markiser.

Svenskarna föredrar terassmarkiser

Den absolut vanligaste markisen som köps är terassmarkisen. Terassmarkiser används som namnet avslöjar på terrassen. Det är en heltäckande lösning som finns med både digital och analog styrning. Terassmarkisen lämpar sig väl för de flesta bostäder där utrymmet är utav något större karaktär. Den är i regel lite större än många andra varianter på marknaden men går att anpassa utefter placering. Terassmarkiser finns som sagt i många utformanden och färger, så man kan vara säker på att det finns ett alternativ som passar en själv. Precis som med vanliga markiser så är det viktigt att man ser till att terassmarkiser placeras i rätt riktning.

 Placering är A och O

Det absolut viktigaste när man ska köpa markiser är att man har klart för sig vart och hur de ska placeras. Har du sol från norr eller från söder? Vilka tider på dygnet lyser solen som starkast hemma hos dig? Montage går alltid att justera i efterhand men eftersom att markiser väger en del så är det en fördel om man får det rätt från start. Du vet säkert när, när ni brukar sitta ute, som det brukar bli som varmast. När det är som varmast, hur står solen då? Är tanken att använda markisen på verandan så se då till att fånga solläget i dess essé.