Publicerat den

Ladda elbilar snabbt och säkert med en laddbox för BRF

Representerar du en bostadsrättsförening? Vill du kunna göra det lättare för de boende att övergå till elbilar? Då kan det vara en utmärkt idé att köpa en laddbox för BRF, eller helst flera om det rör sig om en större bostadsrättsförening. Läs mer om det här i detta blogginlägg.

Säkrare laddning med en laddbox för BRF

En av de stora fördelarna med att ladda din elbil med en laddbox för BRF, eller vilken typ av laddbox för elbilar som helst för den delen, har att göra med det faktum att det är betydligt säkrare att ladda din elbil med en sådan. När du laddar din bil med en laddbox riskerar du nämligen inte överhettning vilket är fallet om du istället laddar bilen i ett vanligt eluttag. Eftersom överhettning är något som i sin tur kan resultera i brand avråder vi dig starkt från att ladda din bil i ett vanligt eluttag.

Säkerheten är dessutom bara en av de stora fördelarna med att använda sig av en laddbox. En annan sådan har med snabbheten att göra. I ett vanligt eluttag kan det nämligen ta upp till 24 timmar att ladda en elbil, medan det med en laddbox eller en laddstolpe kan räcka med 2–4 timmar. Skaffar du en laddbox för BRF kan dess medlemmar därför till exempel ladda sina bilar medan de städar sina lägenheter eller tar sig en tupplur.

Var med och bidra till en bättre miljö

Genom att investera i laddboxar kan du vara med och dra ditt strå till stacken när det kommer till att förbättra miljön. Det kan du göra eftersom det med en laddbox för BRF blir oerhört mycket enklare och smidigare att äga och använda sig av en elbil än vad som är fallet om du måste ladda den med ett eluttag. Genom att förse din fastighet med laddboxar gör du det i sin tur därför mer sannolikt att fler och fler av de boende ska bestämma sig för att överge sina fossildrivna bilar för elbilar. Det är något som är positivt för klimatet eftersom elbilar, till skillnad från fossildrivna bilar, inte har några skadliga utsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *