Publicerat den

Kontrollansvarig i Stockholm

I Sverige har vi en väldigt detaljerad lagstiftning kring byggen. Det är många regler, lagar och paragrafer som ska följas. Om man inte följer bygglagstiftningen kan man få betala stora summor i böter. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att lagarna och reglerna finns till för att se till att våra byggarbetsplatser är säkra för de som arbetar där. En kontrollansvarig är en viktig del i det arbetet. Den som jobbar som kontrollansvarig har som uppgift att ansvara för att tester och kontroller utförs som säkerställer att bygglagstiftningen följs. Därför är det också en mycket viktig roll vid ett bygge.

Kontrollansvarig för bygglov

Vid arbete som kräver bygglov, rivningslov eller marklov ska det alltid finnas en certifierad kontrollansvarig. Det kan vara skönt att få hjälp med att hitta en skicklig kontrollansvarig för bygglov, och att hyra in någon som gör en inventering över vad som behövs för det specifika bygget. De flesta byggen som man gör i hemmet är dock så pass små att byggherren själv kan vara kontrollansvarig. Ofta drar folk sig dock för att dra igång olika byggprojekt hemma eftersom de är rädda för att det ska vara en massa krångel med att ansöka om bygglov. Då kan det vara en bra idé att ta in hjälp.

Verktyg som kan användas av kontrollansvarig för bygglov.

Hur bra och korrekt dina bygglovshandlingar är ifyllda kan göra stor skillnad i hur länge du får vänta på ditt bygglov. Därför kan du spara både tid, pengar och huvudbry om du anlitar en professionell kontrollansvarig. Det gör också att chansen för att ditt bygglov faktiskt går igenom ökar avsevärt.

Kostnad för kontrollansvarig

Att anlita en kontrollansvarig kostar naturligtvis en slant, men de pengarna kommer du att ha igen i längden. Dessutom är det värt att satsa lite resurser på att få allt rätt gjort från första början. Tänk på att huset som ska byggas, renoveras eller byggas till kommer att finnas kvar i många år framöver. Då behöver det vara ordentligt byggt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *