Publicerat den

Kastrera katten hos en veterinär i Malmö

Katten är vårt mest populära husdjur, men den utgör också ett problem i delar av Malmö där hemlösa katter lever hårda liv på gatan, ofta med småskador, sjukdomar och ibland med köldskadade öron som följd. Det är vanligt att de får mask i magen och andra problem och att de är undernärda. Vissa av katterna är sådana som har kommit vilse, men en stor del av dem har fötts utomhus då många tyvärr inte kastrerar sina katter samt ibland släpper ut oönskade kattungar vind för våg. Det orsakar stort lidande för katterna, men innebär också ett irritationsmoment för de som bor i närheten av vissa kattkolonier. Om alla som inte planerar avel tog sin katt till en veterinär malmö och kastrerade den skulle problemet genast minska.

Att kastrera katten är ett ingrepp som en veterinär i Malmö är mycket van vid och det går därför enkelt och smidigt. Den första tiden efter operationen bör man ha katten under uppsikt och alltså inte släppa ut den. Då kan man hålla koll så att inte katten slickar på såret och att det läker ordentligt. Katten kan behöva ha på sig en tratt eller en kroppsstrumpa för att inte slicka på såret. Ett smidigt alternativ är att köpa en bebisbody utan ärmar och klippa ett hål för svansen och rumpan. Den sitter tajt på kroppen och förhindrar att katten kommer åt såret, samtidigt som den är mycket mjukare och bekvämare än att ha på sig en tratt eller krage.

Leta upp en veterinär i Malmö du känner förtroende för och boka en tid för att kastrera din katt, så gör du både dig själv och katten en tjänst. Har du en hankatt kommer du att märka att du slipper revirskvättande inomhus och att katten ofta blir lite lugnare och keligare. Honkatten kommer också hon att bli lugnare, när hon inte längre går runt och jamar vid löpperioderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *