Publicerat den

Hur du väljer rätt takläggare i Stockholm

Taket är ett av ditt hus viktigaste delar. Många kunniga fackpersoner skulle rent av hävda att det är den absolut viktigaste delen att hålla i gott skick. Det är således viktigt att få jobbet gjort ordentligt när du ska lägga ett nytt tak eller reparera ett befintligt. Med den bakgrunden är just takläggning ett av de arbeten som hemmafixare sällan bör ta sig an, hur händiga de än är. En takkonstruktion är en relativt komplicerad byggnadsdel och bör därför tacklas av en kunnig fackman. Med tanke på hur viktigt taket är vill du också vara säker på att du anlitar rätt hantverkare för jobbet. Det finns ett par saker du bör tänka på när du letar efter en bra takläggare.

Se till att hantverkaren kan just din takläggning

Det är skillnad på tak och tak. De flesta hus har idag tegeltak, vilket därmed är något av ett rutinjobb för en erfaren takläggare i Stockholm. Dock finns det också en del tak med särskilda egenheter som hantverkaren måste behärska för att kunna göra ett bra jobb. Det extremaste exemplet är sannolikt stråtak, som än idag måste läggas med urgamla hantverksmetoder. Ett något vanligare, men ändock exotiskt takmaterial är så kallade träspån. Oavsett om du har ett traditionellt takmaterial, vanliga tegelplattor eller plåt, bör du se till att anlita en hantverkare som har erfarenhet av just din taktyp. Kontrollera vilka certifikat hantverkaren har och att dessa är relevanta för uppdraget du vill ge honom.

En takläggning bör göras av fackmän

Att hantverkaren är ansluten till ett respekterat branschorgan borgare vidare för att firman är både kompetent och seriös. Dessa organisationer vill upprätthålla sina medlemmars goda rykte och är därför i regel noga med att inte välkomna oseriösa aktörer. Till sist bör du dessutom be om referenser, återigen helst för arbeten som liknar ditt uppdrag så mycket som möjligt.

Rekommendationer från bekanta borgar för en bra takläggning

De bästa referenserna du kan få kommer från personer som du känner och litar på. Hör dig alltid för inom din familj och bekantskapskrets om någon har gjort anlitat hantverkare för en åtgärd som liknar din. På så sätt kan du känna dig trygg med att referensen du får verkligen är att lita på. Dessutom kan du ställa frågor som har med kundbemötande och liknande att göra, snarare än bara arbetets kvalitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *