Publicerat den

Hittat de perfekta golven

Jag är överlycklig över att antigen ha hittat de perfekta nya golvet till vardagsrummet. De stora varuhusen där vi främst letat har ett begränsat utbud men efter mycket letande så har vi hittat ett golv som kommer passa mycket bra. Det är ett fiskbens liknande parkettgolv i mörk ton som skiljer sig en del från de klassiska trägolven.

Golvläggning utförd av firma i Stockholm

Vi har valt ett golvföretag i Stockholm som specialiserar sig på golvläggning och hade goda referenser att visa upp. Dem har golvläggare med lång erfarenhet av den typen av material som vi valt. En missuppfattning som jag hade innan vi började göra efterforskningar var att vilka golvläggare som helst skulle kunna utföra arbetet, vilket visade sig vara fel. De olika golvläggarna specialiserar sig oftast på olika material. Något man behöver vara noga med att kolla av innan man tackar ja.

Tid och totalkostnad

Själva arbetstiden för golvläggningen kommer inte att bli mycket mer än en dag eftersom att vårt golv i vardagsrummet inte är mer än fyrtio kvadratmetrar. Dessutom får man tillämpa ROT avdraget på denna del vilket minskar kostnaden en del. Jag tror att vi betalade ungefär trehundra kronor per kvadratmeter. Kostnaden för golvet vi valde låg på femhundrakronor per kvadratmeter. Lite dyrare än golven på de större varuhusen men ändå inte i de högre segmenten. Rimligt tyckte vi iallafall. Vi valde även till att lackera golven dels av estetiska skäl men även för att förlänga golvets livslängd.

Nästa projekt som står på tur är att renovera köket. Men det får nog vänta tills nästa år då det finns en gräns för hur mycket man får nyttja rot avdraget varje år. Jag misstänker att vi i år maxat den gränsen till dess fullo.