Publicerat den

En bra glasmästare i Stockholm

Letar du efter en glasmästare? Glasmästare är ett yrke som kan innebära många olika typer av arbeten. Vissa arbetar med stora arbeten såsom skyltfönster och enorma glasfasader på skyskrapor i city. Har du tänkt på att när en glasruta går sönder på ett höghus måste de bytas ut och det äventyrliga arbetet utförs av en glasmästare. Glasmästare utför också mer vardagliga jobb som att sätta in fönster i nybyggda hus och att byta befintligt glas om olyckan har varit framme efter en fotbollsmatch på gården. Glasmästare kan också utföra konstnärliga arbeten. Kanske man först och främst tänker på att blåsa vackra glas men de kan också utföra arbeten som vackra glasmosaiker.

Hitta rätt glasmästeri i Stockholm

Att hitta rätt glasmästeri kan kännas som en utmaning. Glasmästare är ett gammalt yrke som funnit sedan glaset uppfanns för flera tusen år sedan. De första typerna av glas som man har hittat lämningar av är runt 10.000 år gamla. Man tror att människan upptäckte glas av en slump, då en blixt slår ner i sand så bildas glas. Det har människan vetat länge men för alltså runt 10.000 år sedan så började människan kunna arbeta med glas även om under mycket enkla former. Det finns idag många olika typer av glas och en riktigt duktig glasmästare i Stockholm ska kunna arbeta med de flesta av dessa typer.

Glasmästeri i Stockholm utför vackra arbeten

Det gäller att hitta en firma med bred kompetens men som samtidigt är specialister på just det område som du vill ha hjälp med. Oavsett om det handlar om en trasig ruta i villan, en sprucken spegel, en vacker mosaikinläggning eller en hel fasad som ska täckas med glas. Alla arbeten ska utföras proffsigt.

Ta hjälp av glasmästare när det behövs

Att vara glasmästare är ett hantverksyrke oavsett vilken typ av glas de arbetar med. Industriglas, nya rutor i bilen eller konstglas. Alla typer av arbeten innebär att jobbet är hantverksmässigt och proffsigt utfört. Det räcker inte att kunna tillverka bra glas, en duktigt glasmästare ska kunna montera glaset också. Nuförtiden ingår och i en glasmästares utbildning att också hålla sig ajour med nya typer av glas såsom olika typer av plastbaserade glas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *