Publicerat den

Att utbilda sig till nagelterapeut

Att gå en utbildning som nagelterapeut är väldigt roligt för den som gillar att ta hand om naglar och att vara social med kunder. Medan många kan tro att det endast handlar om att kunna dekorera naglar får man tänka om, för det är mycket mer än det. En nagelterapeut är kunnig om allt inom nagelns hälsa, ekonomi, kundbemötande och vad som passar varje enskild person. Att kunna ta hand om naglarna och se till att de är friska och stabila är också en viktig del av jobbet.

Att hitta en utbildning till nagelterapeut är relativt enkelt. Det finns flera privata företag som erbjuder olika sorters utbildningar med olika startdatum, men det finns även vissa kommunala vuxenutbildningar. Om man väljer att ta den kommunala utbildningen är dock utbudet mer begränsat, men den är även gratis och i vissa fall berättigad till studiestöd från CSN.

Om man går en privat utbildning kan man behöva betala 10-20 000 kr, men då kan man säkert hitta en passande enkelt i sin hemstad. Inom utbildning nagelterapeut brukar kursen vara ca 16 veckor, beroende på var man väljer att studera. Det finns även flera intensivkurser på endast 8 veckor, men då krävs mer dedikation till studierna.

Utbildningen kräver inga förkunskaper och efter att ha fått godkänt slutprov får man ett diplom som utbildad nagelterapeut. Man behöver ingen utbildning för att kunna jobba som en nagelterapeut, lagligt sett kan vem som helst göra det. Men för att bli anställd på en salong har det blivit ett allmänt krav idag. Eller om man väljer att arbeta som egenföretagare kan det locka mycket fler kunder än om man inte har något att visa sina kunskaper med. Men det är även för ens egen skull för att försäkra sig om att man vet hur man ska göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *