Publicerat den

Anlita en takläggare

Det finns flera anledningar till att man kan vara i behov av en takläggare. En takläggare har den kunskap och utbildning som krävs för att på ett professionellt och säkert sätt se till att gamla tak blir renoverade eller nya tak läggs. Trots det är yrket väldigt brett och det finns många andra aspekter där en takläggare kan hjälpa till. En takläggare kan också gå under namn som tätskiktsmontör eller bara takmontör och rycker ut för både större och mindre arbeten. Om du ska anlita en takmontör i Malmö så behöver du vara ute i god tid och även ställa ett flertal kontrollfrågor för att du ska vara säker på att hantverkaren är rätt för jobbet och att arbetet blir utfört på ett bra sätt.

1. Börja med att fråga din takläggare Malmö vilket material som du bör använda dig av. Även om du har ett tegeltak idag betyder det inte att ett annat material inte lämpar sig bättre. Våga lita på hantverkarens expertis.

2. Rådfråga om det är en hel takombyggnad som du behöver eller om du bara ska renovera ytan.

3. Har företaget någon försäkring och betalar de F-skatt? Om bara A-skatt finns kommer du som kund behöva stå för F-skatten. Trist. Försäkringen är viktig för att du ska bli garanterad ett bra arbete. En ansvarsförsäkring och en allriskförsäkring ska finnas som minst.

4. Be om att få se eller tala med referenspersoner där hantverkaren har utfört liknande arbeten.

5. Om takläggaren har rekommenderat dig ett annat typ av material än vad du har på taket idag så be om att få en motivering till varför. Takläggaren ska kunna förklara varför det nya materialet lämpar sig bättre.

6. Glöm inte bort att fråga om takläggaren är med i en branschorganisation. Att vara med i en branschorganisation är inte ett krav och inte heller en garanti för att jobbet ska bli utfört korrekt, men många branschorganisationer erbjuder certifieringar och olika typer av utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *