Publicerat den

Anlita en städfirma till hemmet

Det är mycket man ska hinna med på en vardag. Barnen ska hämtas från skola och förskola, maten ska inhandlas, tvätten ska hanteras och utöver detta så ska hemmet vara i ordning. Någonstans däremellan ska man ha tid för varandra, för sköna stunder i parken eller häng i soffan, men hur man än försöker knåpa ihop det så räcker inte tiden till. Många saker kommer man inte undan, t.ex. som att gå till jobbet eller handla mat, men det man faktiskt kan komma undan och som sparar mycket tid är städningen.

Allt fler människor anlitar en städfirma för att få hjälp med sitt hem. Det finns utmärkta städfirmor i Malmö som man kan vända sig till och som har stor kompetens och kunskap inom de flesta områden när det kommer till städning. När du anlitar en städfirma Malmö kan du få hjälp med dammsugning, bäddning av sängar, våttorkning av golv, rengöring av spis och ugn eller t.ex. dammtorkning av ytor. Upplägget kan se väldigt olika ut. Vissa företag väljer att ha ett fast pris beroende på hur många kvadratmeter som ska städas och andra sätter pris beroende på hur länge de ska befinna sig i ditt hem.

Innan du väljer städfirma är det en god idé att jämföra priserna och innehållet mellan de olika företagen. Offerter är vanligtvis helt kostnadsfria och ibland ingår även ett personligt hembesök. Ni kommer tillsammans överens om vad som ska göras och om städmaterial ska ingå eller om du behöver stå för detta själv. Kom ihåg att du som privatperson har möjlighet att använda dig av RUT-avdrag för hushållsnära tjänster. RUT-avdraget ger dig möjlighet att dra av 50 % av arbetskostnaden. Om städningen i ditt hem skulle gå på 1000 kronor per tillfälle behöver du alltså endast betala 500 kronor av dessa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *